Ont-wikkel je scheiding is aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland en heeft een licentie voor de SCHIP-aanpak

Ja, ik wil graag een oriëntatie gesprek

Gratis oriëntatie gesprek

Samen overleggen we
wat voor jou overtuigingen zijn
die je levensloop sterk beïnvloeden.

Samen overleggen we wat voor jou overtuigingen zijn die je levensloop sterk beïnvloeden.

Ja, ik wil graag een oriëntatie gesprek

Trauma verwerking

Gedurende ons leven maken we allemaal ook ingrijpende momenten mee. Momenten die een wissel trekken op hoe en wat we leven. We gaan hier uit van de beleving van de persoon: is de gebeurtenis voor hem/haar traumatisch geweest? Dit is natuurlijk heel persoonlijk.

De één heeft nachtmerries, een ander gaat verdringen en daarmee extra hard werken, maar ook fysieke klachten komen veel voor. De traumatische herinnering heeft zich als het ware vastgebeten in het hart van het emotionele brein net als gevolg dat restjes schuld, angst en woede het alledaagse leven blijven beheersen. Zodra er een moment zich voordoet met vergelijkbare ingrediënten als de ingrijpende gebeurtenis, reageren de hersenen vanuit de heftige herinnering.

Dit gaat verder en je hebt dan alleen nog maar de herinnering of gedachte nodig om het hele stress-systeem in gang te zetten.

Ons brein is ervoor gemaakt om ons veilig te houden, niet om ons gelukkig te maken.

EMDR is gericht op het onschadelijk maken van herinneringen aan oude, negatieve gebeurtenissen die het hier en nu beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de mensen die met EMDR behandeld worden er blijvend van opknappen. Bijzonder is ook dat fysieke klachten verminderen en men zich “lichter” en “minder belast” voelt.

Ik zelf werk met tappen op de benen omdat je dan ontspannen kunt liggen en de zintuigen rust hebben (geen gepiep in de oren of kijken naar een bewegende vinger).

Voor kinderen is het vaak een hele mooie en zachte manier om iets ingrijpends te verwerken. Ik werk dan met een trauma-verhaal, wat ze afhankelijk van hun leeftijd zelf meeschrijven.